Служител на институциите на ЕС е признат за виновен от

...
Служител на институциите на ЕС е признат за виновен от
Коментари Харесай

Осъдиха еврочиновник за побой и антисемитски обиди към колега

Служител на институциите на Европейски Съюз е приет за отговорен от съда в Брюксел за нанесен побой и отправени антисемитски закани против своя сътрудник, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на локални медии.

През юли 2015 година двамата се срещнали в заведение в квартала с институциите на Европейски Съюз в белгийската столица. Пострадалата жена декларирала, че Мусолини е деспот, а в отговор служителят я блъснал по главата с плакет на Дучето и почнал да я души. Той я нарекъл " мръсна еврейка " и добавил: " всичките трябваше да ви избият ".

Служителката получила пострадвания по главата и разтърсване на мозъка. Нападателят е наказан на пробация за три години, в които ще би трябвало да посещава терапия против корист с алкохол, за повишение на търпимостта и за битка с антисемитизма. Той ще би трябвало да заплати на потърпевшата обезщетение от 500 евро за нанесени морални вреди.

Служителите на институциите на Европейски Съюз в Брюксел са измежду най-високоплатените в града. Преди да бъдат назначени, по предписание те минават оценки за просветеност и медицински прегледи. Някои от тях не попадат в обсега на инспекциите, тъй като са политически назначения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР