Служител на Гранична полиция показа блестяща игра в Стани Богат,

...
Служител на Гранична полиция показа блестяща игра в Стани Богат,
Коментари Харесай

Полицай стъписа Ники Кънчев

Служител на " Гранична полиция " сподели блестяща игра в " Стани Богат ", а Ники Кънчев остана без думи. С лекост и малко помощ от жокерите Никифор Петров от Свищов сподели забележителни познания.

Той стигна до въпрос за 5000 лв., който гласеше: " Пътят на кои завоеватели към Европа е спрян краткотрайно след проваляне от така наречен Овнешка борба през 1223 година? “ – Арабите, Османците, Монголите и Викингите.

Отговорът на Никифор беше повече от обстоен, а затова и правилен, което сподели, че има страхотни познания по история:

" Тази борба се организира на територията на Азиатския континент, на ръба на Европа, и е единственото проваляне или едно от дребните провали на монголците, което претърпяват по времето на ръководството на Чингис хан.

Волжките българи ги стопират и това е доста забавно деяние от тяхна страна, защото, с цел да се присмеят или да унижат съперника, заменят всеки покорен боец за един овен и оттова тази борба получава името си. Отговорът е С – Монголите “.

Последваха бурни ръкопляскания от страна на публиката.

Участието на Никифор завърши при въпроса за 10 000 лв.: " Коя музикална легенда написа книга за деятел Павел и издава запис, в който чете целия Нов завет “?- Боб Дилън, Джони Кеш, Мик Джагър и Боно.

Той не знаеше отговора, само че тук жокерите " обади се на другар " и помощ от другар в публиката не помогнаха.

Така Никифор взе решение и се отхвърли. Вече отвън играта той съобщи Бони, само че правилният отговор е Кеш, което сподели, че е взел вярното решение да се откаже.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР