Служител на ГДБОП е задържан за шпионаж в полза на

...
Служител на ГДБОП е задържан за шпионаж в полза на
Коментари Харесай

Служител на ГДБОП е задържан за шпионаж в полза на Русия, акция е проведена и в ДАНС

Служител на ГДБОП е арестуван за шпионаж в интерес на Русия. Това удостовери пред публицисти в Пловдив основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Той добави, че дейностите на въпросния чиновник са следени в продължение на месеци. Акцията по задържането е резултат от взаимната активност на ДАНС, ГДБОП, Софийска градска прокуратура и дирекция " Вътрешна сигурност ".

" За страдание се касае за чиновник на Министерство на вътрешните работи, който е следен, следен. Потвърждавам, че се касае за шпионски дейности. Но на този стадий ще се въздържа от повече мнения ", сподели Живко Коцев, който посочи, че след края на процесуалните дейности ще бъде даден брифинг.

Според източници на БНР, обвиненият чиновник е изпращал имейли от служебния си компютър на съветски жител. Според непотвърдена информация става дума за човек, който е някогашен чиновник на посолството на Русия у нас. След това е бил разгласен за личност нон грата. Към момента не е ясно каква тъкмо е изпратената информация, само че евентуално става дума за секретна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР