Служебното правителството ще приеме днес Плана за възстановяване и устойчивост

...
Служебното правителството ще приеме днес Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Кабинетът приема Плана за възстановяване и го праща в Брюксел

Служебното държавното управление ще одобри през днешния ден Плана за възобновяване и резистентност и в петък ще го показа пред Европейската комисия. Това заяви при започване на съвещанието министър председателят Стефан Янев.

" Това е един проект, по който се работи интензивно най-малко през последните 5 месеца от два служебни кабинета ", сподели той.

" Надяваме се, че с днешното му приемане и утрешното показване пред Европейската комисия ще отворим пътя за детейлните диалози и неговото приемане и по този начин да може да тръгнат свежи пари към българския бизнес ", добави Стефан Янев.

Планът се изпраща в Брюксел, откакто беше решен в него да бъде вписано, че въглищните централи ще бъдат закрити през 2040 година

Преди ден вицепремиерът Атанас Пеканов разгласи, че в Плана за възобновяване и резистентност се вкарва " значима промяна “- основава се Държавно дружество " Конверсия на въглищни райони ". Идеята е то да даде опция на служащите и чиновниците, чийто контракти с енергийни и минни сдружения са прекъснати, да минават като служащи в това дружество.

В сряда имаше митинг пред Министерския съвет на синдикатите против закриването на въглищните централи.

Единствено България и Нидерландия не са показали своите проекти, а няколко страни към този момент взеха задатъците си от милиарди евро по проектите им за възобновяване.

Очаквайте детайлности!

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР