Служебното правителство заварило държавата на пауза, но е подобрило координацията

...
Служебното правителство заварило държавата на пауза, но е подобрило координацията
Коментари Харесай

Служебното правителство променило живота на хората към по-добро

Служебното държавно управление заварило страната на пауза, само че е подобрило координацията и връзката сред институциите, а с цялостната си активност е трансформирало живота на хората към по-добро. Това сподели през днешния ден служебният министър председател Гълъб Донев по време на доклада за свършеното от неговия кабинет.

" Ние сме най-дълго управлявалото краткотрайно държавно управление. Правителството, което нямаше даже 100 часа заем на доверие и най-важното - държавно управление на дейностите в екип. Най-добрият метод за оправянето с неоснователните обвинявания и лъжите са резултатите от добре свършената работа. На финала на мандата ни е демонстрираме какво направихме до момента в който другите приказваха ", съобщи Донев.

Сред триумфите на ръководения от него кабинет Гълъб Донев уточни организацията на предварителните парламентарни избори на 2 октомври, връщането на страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и решение на казуса с фитосанитарния надзор, оправянето с енергийната рецесия, забавянето на инфлацията и преодоляването на цените на горивата, възстановяване на защитата на южната ни граница на фона на огромния мигрантски напън,

Служебният министър председател посочи, че мандатът е почнал с километрична опашка на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" Върнахме страната на границата на каузи, а не на думи. На министрите на земеделието и на вътрешните работи - Явор Гечев и Иван Демерджиев им се наложи да проработят дружно от първите минути, с цел да намерят решение на казуса с фитосанитарния надзор на границата ", сподели Донев.

Вицепремиерът Иван Демерджиев подсети, че от август до ноември се е наложило на пункта да бъде ситуирана жандармерия - общо 2147 души, които са обезпечили държавния надзор на втория максимален граничен пункт в света.

От момента, в който застъпи служебното държавно управление нито един камион не е обработен от никого, с изключение на от страната. Въпреки че имаше политически разногласия каквито и да са, ние не се включвахме, а просто си свършихме работата. С всички останали неща, които направихме, казусът е решен, регистрира земеделският министър Явор Гечев.

Действията на служебното държавно управление, на процедура " реанимираха " енергийния бранш, регистрира още служебният министър председател. Сред триумфите в този бранш бяха посочени подписаните контракти за газови доставки, обезпечаването на слотове за доставка на полутечен газ и завършването на интерконектора с Гърция.

" Една от най-важните задания, които Румен Радев ни сложи, беше да се оправим с наследените рецесии - енергийна, растеж на инфлацията, засилен мигрантски напън. За да бъде овладяна енергийната рецесия създадохме междуведомствен спешен щаб с ръководител вицепремиерът Христо Алексиев. Докато върху нас се сипеха нападки, реанимирахме бранша на енергетиката ", посочи министър председателят.

Сред триумфите на държавното управление бяха посочени преизчислението на пенсиите през октомври, исторически ниската безработица - под 4,5%.

Гълъб Донев регистрира и възстановяване на защитата на южната ни граница на фона на огромния мигрантски напън.

" Каналджийските схеми станаха забележими, с помощта на систематичната работа на Министерство на вътрешните работи с всички старания, които постави да противодейства на това събитие ", сподели още той.
Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР