Служебното правителство все по-твърдо е решено да ревизира решението на

...
Служебното правителство все по-твърдо е решено да ревизира решението на
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Държавната петролна компания може да стане търговец на едро на горива

Служебното държавно управление все по-твърдо е решено да ревизира решението на предходния кабинет, който на последното си съвещание закри Държавната петролна компания. Министърът на стопанската система Никола Стоянов съобщи пред " Нова телевизия ", че сега се прави разбор по какъв начин компанията може да влезе на пазара на горива.

Държавното сдружение беше основано през 2020 година при третия кабинет на ГЕРБ за да се намесва в пазара на горива като продава горива с минимална надценка. Идеята беше това да дoвeдe дo пo-ĸoнĸypeнтни цeни и по другите бензиностанции. Обещанията на тогавашното държавно управление бяха първите от общо 100 планувани държавни бензиностанции да отворят порти през март 2021 г.

Никола Стоянов посочи, че към този момент не се мисли за разкриването на бензиностанции, а за влизането на петролната компания на пазара за горива на едро. Той сподели още, че на следващия ден най-вероятно ще е подготвен анализът, а по-късно ще се разгласи решението дали сдружението ще възобнови активност.

Министърът добави, че идната седмица работна група с представители на бизнеса ще стартира разисквания по какъв начин да продължи да се извършва страната помощ за изразходваната електрическа енергия. По думите му има компании, които в изискванията на рецесия регистрират рекордни доходи и не е нужно те да получават отстъпки. Според него помощта не би трябвало да се дава на калпак, а единствено на тези, които в действителност имат потребност от нея.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР