Служебното правителство влезе в управление. Чакам да видя дали 7-те

...
Служебното правителство влезе в управление. Чакам да видя дали 7-те
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако е оптимално да не съм премиер, бих се отдръпнал. Следващият път ще подобрим нещата

Служебното държавно управление влезе в ръководство. Чакам да видя дали 7-те танкера, които бяхме договорили, ще бъдат взети. Надявам се, че ще. Смениха много хора, само че всеки началник има право на това да направи. Най-важното е да създадат почтени избори.

Мисля, че щабът бе начална изразителност.

Осъзнаха, че отрицателните думи не се оказаха правилни. Хубаво е, че за отоплителният сезон ще има азерски газ. Видя се, че танкерите са на добра цена. Оставихме алтернатива танкерите да бъдат доказани. Вярвам, че когато остават три дни от едно държавно управление, хубаво е цялата алтернатива да го удостовери идващото държавно управление. Цената на газа от танкерите е 30 $ под цената на европейския пазар. За нас е значима сигурност за зимата.

Не разбрах за какво трябваше в допълнение удължение на периода. Алтернативата е да се търсят други такива покупко-продажби. Важно е да подсигурим едно равнище на сигурност. Танкерите покриват една трета. Азерският газ - една трета. Никой не знае дали газа за Европа няма да спре.

Реално от самото начало гледахме най-практичното и несъмнено за България. Запазихме алтернатива да купуваме съветски нефт. Когато няма по-добра опция, поискахме това изискване от Европейски Съюз. Този вид политика го резервираме.

Ако “Газпром” си изпълнят контракта, нищо неприятно няма. Ние си имаме контракт, какво да предоговаряме.

Слушах го Делян Добрев и Борисов - договорихме два танкера без медиатор. “Булгаргаз” си направи търгове и си купи от снабдители. Точка. Въпреки, че газът бе спрян за 24 часа, успяхме да договорим кораби и терминали в Турция. Всичко са политически неистини.

Който се пробва да се меси във вътрешната политика, ние като България би трябвало да си пазиме ползите. Виждате ли каква е огромната разлика - когато видях, че България може да загуби шанса си за съдружно държавно управление, аз се отдръпнах. А Борисов се държи за властта, макар, че осъзнава, че това е спънка за неговата партия. В моят случай аз направих стъпка настрана.

Ако видя, че е оптимално аз да не съм министър председател, бих се отдръпнал. Вярвам на Асен Василев. Самите неналичия занапред ще се подреждат. Ние припознахме тези хора /отцепниците от ИТН/. Те гласоподаваха срещу ГЕРБ. Никога ние не сме им предложили нещо. Аз ги оприличавам като част от “Промяната”.

Бойко Рашков ще е част от листите на Политическа партия, самите позиции не са конкретизирани.

Осъзнахме с Демократична България, че би трябвало да работим дружно, с цел да си довършим работата. Ние ще бъдем в идващото ръководство. С тях имаме разлики, те са по-десни. нашите данни демонстрират, че имаме късмет да имаме не 121, а доста по-голяма численост, тъй че да си довършим работата.

Не ни интересуват евроатлантически обединения. Политическа партия няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ на идващите избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР