Служебното правителство удължава политическата криза, защото макар да е замислено,

...
Служебното правителство удължава политическата криза, защото макар да е замислено,
Коментари Харесай

Политолог: Служебното правителство удължава политическата криза

Служебното държавно управление удължава политическата рецесия, тъй като въпреки да е замислено, когато е писана Конституцията, не е планувано да ръководи толкоз дълго. Това сподели за " Твоят ден " политологът доцент Милен Любенов.
По думите му без значение дали става дума за наказания или за други значими тематики, които засягат външнополитически тематики за Европейски Съюз, те се разискват при закрити врата. 
От своя страна доцент Наталия Киселова разкри, че според Закона за интернационалните контракти при посланичество на открито е въпрос на координиране сред държавното управление и президента кой да бъде на най-високо равнище да съставлява страната. " В момента България желае защитата на границите да бъде сложена на дневен ред в Екологичен потенциал. Искаме Европейска комисия да ни поддържа за укрепването ѝ, а затова може да кажем, че не поддържаме бъдещи антируски наказания. Такава маневра може да сложи Радев в по-силна позиция при договарянията ", съобщи тя.
Милен Керемедчиев счита, че нуклеарните наказания са подбудени от срещите на Зеленски. " Първо се заприказва на повишение на военно-техническата помощ, а след това и за увеличение на глобите. Новите наказания може да включва ограничаване на съдействието в нуклеарната сфера. При нас обаче ще се отрази в по-далечна вероятност, тъй като в двата нуклеарни реактора в Козлодуй има гориво, надлежно до 2024 година и 2027 година Нямаме нужда да преговаряме за нуклеарно гориво с Русия. Депонирането на нуклеарните боклуци е проблем, би трябвало да ги изнасяме в Русия. От 2024 година обаче те имат съглашение, че ще спрат да си сътрудничат с другите страни по този проблем ", разяснява той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР