Служебното правителство търси възможни решения за внасяне на Плана за

...
Служебното правителство търси възможни решения за внасяне на Плана за
Коментари Харесай

Радев: Срокът за затваряне на централите трябва да бъде удължен

Служебното държавно управление търси вероятни решения за внасяне на Плана за възобновяване и развиване. Аз имам вяра, че ще откри такива в границите на своя мандат, съобщи в Кърджали президентът Румен Радев.

Той открои двете съществени провокации пред кабинета – правосъдната промяна с акцент върху отчетността и отговорността на основния прокурор, изисква се и дата за затваряне на въглищната енергетика.

Това е стратегическо за България решение, обвързвано е с решаването на голям обществен проблем, само че въглищната енергетика подсигурява все още нашата самостоятелност и самостоятелност от съмненията на цените в интернационален проект. Трябва доста добре да обмислим това решение, сподели Радев, който посети в Кърджали локални предприятия с висок принос за развиването на стопанската система в района.

Президентът добави, че период за затваряне на въглищните централи не може да уточни, само че по думите му те би трябвало да работят оптимално дълго.

" За да имаме мощна стопанска система и промишленост, би трябвало да работим за смяна на имиджа на България като капиталова дестинация не за евтина работна ръка, а за високотехнологично произвеждане ", добави Румен Радев при визитата си на компания в областта на автомобилната промишленост в Кърджали. Президентът беседва с представители на нейното управление и прегледа индустриалната база.

Румен Радев акцентира, че стопанската система ни е изправена пред комплициран преход, който изисква промяна в структурата ѝ, тъй че да изнася освен подготвена продукция, само че и ноу-хау и инженерни решения.

Сред провокациите той открои прехода към зелена и цифрова стопанска система и прехода от линейна към кръгова стопанска система.

По думите на президента измененията, които се реализират в българската стопанска система с високата упоритост на Плана за възобновяване и резистентност, ще създадат страната ни по-добър сътрудник на българския бизнес като повишение на качеството на образованието, поддръжка за създаване на инфраструктурата и основаване на предвидима нормативна среда.

Президентът поздрави представителите на управлението на компанията, че във времена на пандемия освен уголемяват размера на произвеждане, разкриват нови клонове и заводи, реализират развойна активност, само че и поставят грижи за служащите си, развивайки обществена и солидарна стопанска система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР