Служебното правителство ще внесе Националния план за възстановяване и устойчивост,

...
Служебното правителство ще внесе Националния план за възстановяване и устойчивост,
Коментари Харесай

При нови избори служебният кабинет праща в Брюксел Плана за възстановяване

Служебното държавно управление ще внесе Националния проект за възобновяване и резистентност, в случай че се стигне до нови парламентарни избори. Това разгласи служебният министър на финансите Асен Василев, представен от БНР.

Той изрази вяра, че идната седмица ще има ново постоянно държавно управление. 

" Ако няма постоянно държавно управление и в случай че служебното държавно управление би трябвало да изкара съвсем до края на годината, в случай че изборите са ноември, тогава би било безконтролно този проект да не бъде импортиран в Брюксел ", сподели Василев.

Пред депутатите в бюджетна комисия Василев разгласи, че не се тормози от закъснение от страна на Брюксел по произнасянето на проекта, когато бъде импортиран. Обикновено практиката е за към два месеца проектите на обособените страни - членки да бъдат одобрявани.

По-рано вицепремиерът по европейските средства Атанас Пеканов разгласи, че двете тематики в Плана, които не са решени са какво ще е бъдещето на въглищните енергийни централи и какви промени за усилване върховенството на закона ще бъдат подхванати. Според него тези тематики би трябвало да бъдат решени от постоянно държавно управление с електорална поддръжка.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР