Служебното правителство ще проведе първото си редовно заседание днес, от

...
Служебното правителство ще проведе първото си редовно заседание днес, от
Коментари Харесай

Служебният кабинет с първо заседание

Служебното държавно управление ще организира първото си постоянно съвещание през днешния ден, от 10:00 ч., оповестиха от държавната пресслужба. 

Гълъб Донев оглавява четвъртия длъжностен кабинет, назначен от президента Румен Радев.

На 2 август президентът представи задачите и приоритетите на служебната власт през идващите два месеца. 

" На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предходните три кабинета. Вие поемате отговорност за България в сложен миг за страната ни - социална отмалялост от острото политическо показване, вихрещи се инфлация и обедняване, непостижими цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял публичен снабдител, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се митинги на разнообразни браншови организации, липса на готови закони по Плана за възобновяване и резистентност и забуксувала правосъдна промяна ", обърна се към служебните министри Радев.

От своя страна Гълъб Донев разгласи, че чака от сътрудниците си вицепремиери и министри да работят на 100% за организирането и провеждането на почтени избори; възобновяване на доверието сред институциите, които съставляват държавата; намиране излаз от всички завещани кризи; събаряне на политическото напрежение; продължение на работата по Плана за възобновяване и резистентност. 

„ Научих доста неща за себе си от медиите в последните месеци. Ще си разреша да ви кажа нещо самичък за себе си: Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона. По силата на Конституцията президентът е поръчител за министър-председателя и министрите, на които дава своя поръчител на доверие “, уточни Донев и призова сътрудниците си да не забравят думите на клетвата, която поставят като министри. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР