Служебното правителство се бие само с ГЕРБ. Това каза лидерът

...
Служебното правителство се бие само с ГЕРБ. Това каза лидерът
Коментари Харесай

Борисов: Служебното правителство се бие само с ГЕРБ

Служебното държавно управление се бие единствено с ГЕРБ. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с млади членове на партията.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3102188773342505/?notif_id=1622360214784875&notif_t=live_video&ref=notif
Той добави, че прогнозата, която е направил преди месеци, през днешния ден се е сбъднала и се удостоверява с цялостна мощ. Борисов не съумя да откри разумно пояснение за какво 45-ото Народно заседание не съумя да излъчи държавно управление, само че направи съмнение.

„ Толкова пъти, когато сме побеждавали на избори, търсим сътрудници и обединения за ръководство. Целта на парламентарни те избори е да се сформира държавно управление и да се ръководи. Преди нас също са го правили. Даже някой път третият мандатоносител е правил държавно управление. Едно толкоз скъпо начинание, каквото са изборите, би трябвало да има край. Ние сме за това изборите да са скъпи и да се организират по най-хубавия метод, само че не може да се вършат избори през 2 месеца и да се харчат стотици милиони държавни пари. Резултатът тревна да е сформиране на държавно управление. Защо не сформираха държавно управление? Защото са желали са мръсните поръчки да ги създадат основно от средите на Българска социалистическа партия хора и на кандидат-президента Радев “, допусна водачът на ГЕРБ.

Той се зачуди за какво служебното държавно управление се „ бие “ единствено с ГЕРБ.

„ Не и с патриотите. Каракачанов свърши фантастична работа като вицепремиер и боен министър. Неговият статут беше като на Бойко Рашков. Колко пъти той стана и упрекна хора от трибуната или по студиата? Правим аналог. По време на нашето ръководство той беше вторият човек в страната. Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия метод единствено с една партия – ГЕРБ. Да сте чули нещо от тях за Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия, за „ Да, България “? Те също са били в ръководството “, уточни Борисов.

Той заподозря, че цялата сглобка е била да пристигна служебното държавно управление, с цел да свърши мръсната работа.
„ Виждате ги по места какви ги правят. Това няма нищо общо с Конституцията и с това какво би трябвало да прави служебното държавно управление “, добави водачът на ГЕРБ.

Борисов уточни, че е угрижен за провеждането на изборите, най-много в частта с машинното гласоподаване.
„ Те се занимават с всичко друго, само че не и с това по какъв начин ще проведат изборите. Кметът на Плевен направи една математика какъв брой време ще трае гласоподаване на машини, какво става, в случай че машината се счупи или токът изгасне? “, попита той, като подлага на критика служебното държавно управление, че не прави работата, която му е отредена по закон.

Борисов уточни, че проверка на ръководството е редно да се прави от постоянен кабинет. Лидерът на ГЕРБ не съумя да си изясни за какво Корнелия Нинова отхвърля, че служебното държавно управление е нейно.
„ Защо? Всички са фрагменти на Българска комунистическа партия и Българска социалистическа партия, с редки изключения. Министри, заместник-министри, регионални шефове, представителят. Безспорен факт. Само че тя може да си има доста недостатъци, само че не може да прави такива мръсни работи, а би трябвало да ги свърши някой различен “, добави той.

Бойко Борисов още веднъж се върна на сюжета с подслушваните политици, като акцентира, че такова нещо няма, а към този момент седмици изказванията не са били потвърдени.

„ Бойко Рашков няма да го изберат и за домоуправител на входа, в който живее. Изведнъж идва и дава оценки за партия. Г-н Рашков, по кое време вие сте ни победили, с цел да ни давате оценка? Дори и кандидат-президентът Радев сподели нещо оня ден, а аз доста деликатно виждам прессъобщенията, тъй като те работят основно с тях. „ Аз подписвам укази “, когато ставаше въпрос за службите. Как единствено ще подписваш указите, като той е назначил заместника си за министър председател и съветника си за вътрешен министър. Кандидат-президентът Радев разпорежда на най-доверените си хора в държавното управление, те му приготвят и издава укази “, добави той.

Борисов се почувства заинтригуван от мълчанието на „ Демократична България “.

„ Аз си припомням доста забавен случай, когато кандидат-президентът Радев се заклеваше в Народното събрание Наско Атанасов седеше тъкмо под ъгъл. Аз бях в кошарата. Кандидат-президентът Радев се обърна към Наско Атанасов и му сподели: „ Още една седмица, две и ще ги няма “. Тогава Атанасов подскочи и сподели: „ Какво ще ни правиш? Ще ни арестуваш ли? Спомням си тези реплики. Какво постанова в този момент това притискане или както Пепи Москов сподели новите социалисти очевидно, това безмълвие, няма никаква реакция “, сподели водачът на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР