„Служебното правителство създаде криза в образованието. Неспособни са да се

...
„Служебното правителство създаде криза в образованието. Неспособни са да се
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Служебното правителство създаде криза в образованието


„ Служебното държавно управление сътвори рецесия в образованието. Неспособни са да се оправят, подцениха образованието. През лятото народните представители от ГЕРБ предложихме да се отделят средства за проби. Това предложение беше надменно отхвърлено”. Това сподели на брифинг някогашният учебен министър Красимир Вълчев. Той прикани служебната власт да върне децата в учебно заведение още на следващия ден, а тестването да се вкара, когато има задоволително проби.

„ Как може за 2 пъти по-голяма страна като Германия да има проби, а за България да няма? Може ли да кажеш, че учебните заведения ще затворят последни и 8 дни по-късно да затвориш само тях? Такова е отношението и на бъдещото държавно управление. Видя се в бюджета – за образованието са заложени 0 лв. и е на последно място в сметките. Образованието е наложително във всички страни до избрана възраст. Това подсигурява правото на и не зависи от родителите. Сега двете министерства дадоха на родителите да решават”, сподели още представителят на ГЕРБ, представен от Нова телевизия..

Според него 46-ото Народно заседание е намерило време за всевъзможни комисии, главно за тази по проверка, само че не и за образованието. Вълчев е на мнение, че отговорността е на отрасловия министър. Той напомни още, че до момента в който е бил на поста, учителите са били предпочитана група за имунизация.
" Образованието за тях не е полезност, демонстрираха го доста пъти. За страдание, когато една страна пренебрегне образованието, нищо хубаво не я чака. При децата има доста дефицити. Това, което вършат, е окастрена форма на електронно образование. Децата губят мотивация, ангажираност. Основното умеене, което децата основават в клас, е умеенето да учат. В момента се случва загуба на това умеене. Оттам ще дойдат пагубните резултати ", предизвести Вълчев.

Според него предлагането тестванията да се вършат у дома е най-хубавото. Вълчев съобщи, че в случай че към момента е бил министър, е щял първо да обезпечи проби, по-късно да вкара мярката. Той уточни и, че процентът на позитивните проби измежду учениците е невисок.



„ Това значи, че или тестванията не костват, или децата не са преносителите”, добави Вълчев.

На брифинга Томислав Дончев разгласи, че се е появила информация, че е заложена нова сума за таван на дълга – 12 милиарда лева Според него това е три пъти над Брутният вътрешен продукт.

„ Това изяснява за какво 3 месеца нямаме бюджет. Финансовият министър разгласи, че минималната пенсия ще стане 470 лева Всичко щеше да е доста хубаво, в случай че няколко часа по-късно от министерството не оповестиха, че пенсията ще бъде 430 лева Според информациите за бюджета пък сумата щяла да бъде 420 лева Става въпрос за парите на хората... Какво ще прави един пенсионер, в случай че чака да получи една сума, а тя се окаже по-ниска”, попита Дончев. И разказа обстановката с откъс на Гьоте: „ Няма нищо по-лошо от дейната глупост”. Със същия откъс Румен Радев отговори на Бойко Борисов през април.

Според Дончев, в случай че тежестта от тези заеми е преразпределена сред поколенията, това било възможно. Приемливо би било, съгласно него, в случай че средствата се влагат в обучение. Зам.-председателят на ГЕРБ обаче е обезпокоен от анонсите, че тези пари щели да отидат за погашение на обществени помощи, което съгласно учебници било неточност.

" Не би трябвало да влизаме в режим на гадаене. Имам чувството, че се мъчат да се надцакат един различен кой ще предложи по-щедро предложение за някоя обществена група. Те си избраха пенсионерите ", добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР