Служебното правителство реши да подаде жалба в европейския съд срещу

...
Служебното правителство реши да подаде жалба в европейския съд срещу
Коментари Харесай

България внася жалба в Съда на ЕС срещу пакета Мобилност

Служебното държавно управление реши да подаде тъжба в европейския съд против пакета " Мобилност ", който е много дискриминационен към българския автобусен и авто интернационален превоз, разгласи транспортният министър Христо Алексиев. Ще бъде атакувано условието за връщане на камионите в страната членка на определяне. Министрите са приели позицията, която страната ни ще пази.

В първите дни на юли 2020 година Европейският парламент одобри дефинитивно на второ четене без промени законопроекта за нови правила за интернационалните пътни транспорти в Европейски Съюз. Според тях водачите на камиони би трябвало да се връщат вкъщи на всеки три или четири седмици. Въвежда се възбрана водачите да употребяват постоянната си седмична отмора в кабината на транспортното средство. Ако тази отмора се употребява отвън дома, настаняването би трябвало да бъде в мотел за сметка на работодателя. Въвежда се " период на спиране " от четири дни сред осъществяването каботаж в една и съща страна със същото транспортно средство.

Ако в 14-дневен период, който изтича другата седмица, корабособственикът и застрахователят на кораба Vera Su не покрият разноските по избавителната интервенция, той ще бъде продаден на открит търг, заяви още Христо Алексиев. Корабът е оценен на към 3 млн. лв., а избавителната интервенция струваше на страната 2 млн. лева

Допълнителни разноски се появиха и откакто корабът бе изместен в кораборемонтния цех " Терем - Флотски боеприпас ", с цел да може да бъде " закърпен " и да бъде източена водата от него. Корабът престоя повече от месец край скалите при Камен бряг, където заседна на 20 септември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР