Служебното правителство продължава да води активен диалог с Брюксел във

...
Служебното правителство продължава да води активен диалог с Брюксел във
Коментари Харесай

Премиерът Донев се срещна с ръководствата на КНСБ и КТ Подкрепа

Служебното държавно управление продължава да води деен разговор с Брюксел по отношение на решението на Народното събрание за предоговаряне на националния ни План за възобновяване и резистентност в частта " Енергетика ". Това съобщи министър-председателят Гълъб Донев по време на срещата му в Министерския съвет с управленията на КНСБ и на КТ " Подкрепа ". В диалога участваха също вицепремиерът Атанас Пеканов,  министърът на енергетиката Росен Христов и двамата му заместници Ива Петрова и Еленко Божков.

На срещата министър председателят Гълъб Донев означи, че вицепремиерът Пеканов и министър Христов са в непрекъснат контакт с Европейската комисия и макар сложността на договарянията, двамата поставят съществени и поредни старания да показват пред Брюксел всички причини на страната ни по този въпрос. Министър-председателят уточни, че в идващите три седмици Комисията чака държавното управление да показа съответни оферти и стъпки за повишаване на зелената сила в енергийния ни микс. Премиерът Донев посочи, че се търси салдото, при който да вървим към по-чиста околна среда, като в същото време бъдат непокътнати работните места и качеството на живот на хората във въглищните региони, както и бъде съхранена позицията на България на енергийната карта в Европа.

Министърът на енергетиката Росен Христов срещна представителите на синдикатите с диалозите, които е водил в Брюксел през миналата седмица. По думите му европейските ни сътрудници одобряват положително концепцията за консолидиране на плановете по ПВУ, новата стратегия RepowerEU и териториалните проекти в обща цел за зелен преход. Министър Христов увери, че продължава работата по съответните стъпки, които България би трябвало да показа на Брюксел в най-кратки периоди. От своя страна синдикатите показаха поддръжка за позицията на служебния кабинет при договарянията с Комисията и обявиха подготвеност да продължат градивното си съдействие с държавното управление по този значим за страната ни въпрос.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР