Служебното правителство прие за втори път проекта за противодействие на

...
Служебното правителство прие за втори път проекта за противодействие на
Коментари Харесай

Втори опит: Петима да разследват корупцията по високите етажи

Служебното държавно управление одобри за повторно плана за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности.

" Ще се сътвори орган, който да преследва корупцията. Да я преследва в наказателноправен смисъл, като я проверява. Ще проверява висшите етажи на властта и единствено тях. Ще ги проверява за корупционни закононарушения и единствено за тях. Ще се концентрира там, където в действителност боли ", съобщи след съвещанието на служебния кабинет министъра на правосъдуето Крум Зарков, представен от

Проектът планува антикорупционната комисия да се ръководи от петима ръководители, които да я управляват за по една година в границите на пет годишен мандат. Те ще бъдат избирани от Народното събрание, президента и от висшите съдилища.

" Идеята е всеки един от тях да знае, че различен, определен от различен орган, ще огледа същите преписки единствено след няколко месеца. Под тяхно управление ще работят проверяващи инспектори. Много от тях ще дойдат от особено звено в сегадействащата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) ", изясни още Зарков.

 Парламентът гласоподава за нов антикорупционен орган, без Парламентът гласоподава за нов антикорупционен орган, без " бухалки " и " чадъри "
В предходния парламент, същият законопроект беше гласуван. " Вече нямаме време за губене. Нямаме потребност да ни се споделя от чужбина какви са личните ни проблеми ", сподели още Зарков и изрази вяра, че идващият парламент ще стигне до дъно и ще гласоподава плана.

По подобен метод служебния кабинет прегласува и за закон за следствие на основния прокурор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР