Служебното правителство прие Плана за възстановяване и устойчивост, като утре

...
Служебното правителство прие Плана за възстановяване и устойчивост, като утре
Коментари Харесай

Правителството прие Плана за възстановяване, утре го внася в Брюксел |

Служебното държавно управление одобри Плана за възобновяване и резистентност, като на следващия ден ще бъде импортиран и в Брюксел, заяви министър председателят Стефан Янев на брифинг в Министерския съвет.

Вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов напомни, че България ще получи 12,9 милиарда лева Според него те ще активират  вложения за още 8 милиарда лева за следващите осем години.

В Плана са включени 59 капиталови плана и 46 промени, като спрямо априлската версия (тази на държавното управление на ГЕРБ), има 13 нови плана, както и промени в опазването на здравето. 

Спрямо юлската версия пък има повече промени в тенденция господство на закона и енергетика.

Има и повече планове в обществената сфера - безвъзмездните грантове за бизнеса ще са в общ размер на 840 млн. лева

Пеканов акцентира, че след внасянето на Плана на следващия ден, би трябвало да се следи за осъществяването на параметрите, заложени в него.

Той съобщи, че се прави всичко допустимо първият транш да бъде изплатен още преди края на годината.

" Да не плашим хората, вчера бяха тук долу, не че имам нещо срещу... Нека не спекулираме с дати ", съобщи министър председателят Стефан Янев във връзка заложената в Плана индикативна дата за закриване на въглищните централи. Той съобщи, че в него има две дати - 2038 година и 2040 година, като се водят договарянията за втората.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР