Служебното правителство предлага удължаване на срока на диференцираната ставка по

...
Служебното правителство предлага удължаване на срока на диференцираната ставка по
Коментари Харесай

Служебният кабинет предлага различният ДДС да остане до края на пандемията

Служебното държавно управление предлага удължение на периода на диференцираната ставка по Данък добавена стойност до края на пандемията. Текстовете са записани в пакета с промени в данъчните закони за следващата година, които по традиция предшестват гласуването на бюджета. Обсъждането със обществените сътрудници е планувано за понеделник, съобщи националното радио

Според препоръчаните от служебния кабинет текстове Данък добавена стойност от 9% ще резервира необятният си обсег, въведен поради пандемията. Така вместо с 20 на 100 ще продължат да се таксуват с 9-процентова ставка по този индиректен налог храните, безалкохолните питиета, бирата и виното, сервирани в заведенията.

По-ниско ще продължи да бъде облагането във фитнесите, за кетъринга, за книгите и бебешките артикули. С препоръчаните текстове се уголемява обсегът на храните за кърмачета, които попадат в изключенията. Записаният текст е до края на изключителната конюнктура, което все още значи март следващата година.

Промените обаче са препоръчани от служебния кабинет, който има упоритостта до 17 декември да гласоподава и Бюджет 2022 и да го внесе в Народното събрание. От " Продължаваме промяната " обаче са за идентичната ставка на налога върху добавената стойност и не е ясно дали тове предложение ще бъде утвърдено

От " Българска социалистическа партия за България " упорстват за по-ниска ставка за медикаменти и храни от първа нужда.

Служебният финансов министър Валери Белчев разгласи желанието да се съблюдава процедурата за приемане на държавния бюджет, а съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, който се чака да е идващият постоянен финансов министър, в петък позволи опцията да се употребява този план като основа за преправка. В Неделя обаче другият водач на спечелилата изборите партия Кирил Петков сподели, че по-скоро ще се прав инов бюджет, поради новата конструкция на Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР