Служебното правителство планира сериозни отстъпки за картите за БДЖ и

...
Служебното правителство планира сериозни отстъпки за картите за БДЖ и
Коментари Харесай

Отстъпки за обществен транспорт, вместо за бензин готви служебният кабинет

Служебното държавно управление възнамерява съществени отстъпки за картите за БДЖ и публичния превоз. До края на годината кабинетът ще разгласи ограниченията, които евентуално ще засягат хора с приходи до 1000 лева Това разгласи в студиото на „ Събуди се ” служебният министър на стопанската система Никола Стоянов и изясни от кое място ще дойдат парите за обезщетенията.

" Както знаете, постигнахме съглашение с „ Лукойл “ да реалокират икономическата си активност в България. Още тази година чакаме те да внесат предплатен налог от 100 млн. лева по регламента за лишаване на свръхпечалбите. И към този момент не с пари от бюджета, а с пари от свръхпечалбата на „ Лукойл “ да финансираме ограничения, които да не връщат назад пари непосредствено в бюджета на „ Лукойл “, както е с мярката от 25 ст., а в противен случай – да се финансират публичен превоз и да има подоходен аршин, изясни Стоянов. Той разяснява, че отстъпката от 25 стотинки за горивата е планувана неприятно.

„ Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем е неприятното обмисляне, финансовият запас който беше обособен. Освен това, по този метод се финансира „ Лукойл ” с пари от държавния бюджет ”, разясни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР