Служебното правителство планира да похарчи 150 милиона лева по поръчка

...
Служебното правителство планира да похарчи 150 милиона лева по поръчка
Коментари Харесай

Димитър Найденов: Служебното правителство иска да купи локомотиви на седем пъти по-висока цена

Служебното държавно управление възнамерява да похарчи 150 милиона лв. по поръчка за локомотиви, които могат да бъдат купени за 21 милиона лв. .

Това съобщи депутатът Димитър Надейнов от обединяването “Продължаваме Промяната-Демократична България ” /ПП-ДБ/. Според него сега се прави опит да заплати седем пъти по-висока цена за акумулаторни машини от китайска компания, основана в Германия.

“Този проблем е с тежък аромат на корупция ”.

Според Найденов закупуването на нови, доста по-природосъобразни локомотиви , е план по Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/. Стойността на 18 маневрени акумулаторни локомотива от български производител , в това число тяхната поддръжка за 15 години, е 21 милиона лв.. В същото време служебното държавно управление желае да закупи доста по-мощни локомотиви от китайска компания , за които ще би трябвало да се построи обособен център за поддръжка в България за спомагателни 130 милиона лв. , взети от джоба на българския поданик.

“Ставаме очевидци на преяждане с власт от страна на служебното държавно управление. Когато българският парламент е разпускан толкоз постоянно, както през последните две години, служебното държавно управление работи без надзор. По тази причина потребността от работещ парламент е доста значима ”.

Според Димитър Найденов служебното държавно управление е на път да саботира ПВУ . Като причина за това уточни смяната на характерността на локомотивите в машини, които да вършат маневри и във „ влакообразуващи гари “. Той добави, че даже и да не ни се спрат парите по ПВУ от Брюксел, тъй като такава заплаха има , рискуваме да платим нещо, на което няма да използваме капацитета, само че ще сме платили цената му.

Найденов се ангажира да продължи да следи тематиката и посочи, че следва да насочи въпроси към служебния заместник-министър на превоза Христо Алексиев , както и до вицепремиера Атанас Пеканов за допускането на този проблем.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР