Служебното правителство отказа да внесе бюджет за догодина, партиите в

...
Служебното правителство отказа да внесе бюджет за догодина, партиите в
Коментари Харесай

Клиент от Одрин: Цената на едни хубави обувки в Пловдив са около 100-150 лева, а тук са наполовина

Служебното държавно управление отхвърли да внесе бюджет за следващата година, партиите в Народното събрание изясняват, че ни чака тежка зима, само че те са загрижени и ще договарят за съответни ограничения.

Европейският съюз чака нов пик наинфлацията. Все още не всички страни членки са подали своите данни, само че планирано по данни на Евростат се чакат рекордните 10,7% за месец октомври. През октомври тя беше 9,9%.

Разглеждайки главните съставни елементи на инфлацията в еврозоната, най-високият годишен ритъм през миналия месец се чака да бъде при силата - малко над 1% разлика по отношение на септември. Следват храните, алкохола и тютюна, където виждаме най-голям растеж. Най-малка смяна има при услугите.средно за един член от фамилията демонстрира, че за храна се дават най-вече пари. С близо 100 лв. повече от предходната година. Друго перо с огромен разход са нашите битови сметки. За превоз харчим с 40 лв. повече. Разходите и за облеклата и обувките тук, които също са се нараснали. "

Разглеждайки главните съставни елементи на инфлацията в еврозоната, най-високият годишен ритъм през миналия месец се чака да бъде при силата - малко над 1% разлика по отношение на септември. Следват храните, алкохола и тютюна, където виждаме най-голям растеж. Най-малка смяна има при услугите.

Дрехите и обувките са нещо, за което всички мислим при промяната на сезоните. Какво да чакаме и къде ще бъде по-евтино за нас - в България или Турция? Ето и равносметката.

На пазара в Одрин в почивния ден е цялостно с българи. Макар, че не всичко към този момент е толкоз преференциално, към момента градът си остава съществена шопинг- дестинация.

" По-голямо многообразие има, a и e по-учтиво обслужването ", споделя търговецът Хикмет Алтънай.

Обувките са една от стоките, които се търсят при промяна на сезоните. На дребното " Капалъ Чарши ". Георги Терзийски пазари, само че преди да пристигна в Одрин, е огледал цените и в Пловдив.

" Едни хубави обувки са от порядъка на към 100- 150 лв., а тук са на половина. И отново е същото е качеството, горе долу ", споделя Георги Терзийски.

" Това е 450 лири, които са 45 лв.. Смятам, че в България такава обувкаще се откри, само че на 70-80 лв., същият модел, с подобен вид кожа, тъй като това е набук, прибавя той.

" Капалъ Чарши " е мястото, на което може да се откри обилие от обувки. Например и дамските боти, и ботушите са на междинна цена от 60 лв., а цената на маратонките е 25 лв..

" Често обаче цената е за сметка на качеството, признават и самите търговци.

От Одрин отиваме в Пещера - един от българските градове, който се слави с производството на обувки.

" Проблемът на нашия пазар е, че има ужасно доста предложение на обувки, които не са създадени в България, обувки, които не са качествени, които не са от естествена кожа, споделя притежателят на обувно дружество в града Николай Делев.

Влизаме във фабриката на Николай Делев, където приблизително на година се създават сред 30 и 50 хиляди чифта обувки.

" Средната цена на една обувка от естествена кожа в България е към 120-130 лв.. Ние вършим цените за зимния сезон януари-февруари предната година. Тогава цените на материалите бяха едни, в този момент са напълно други, прибавя Николай Делев.

Войната в Украйна има доста измерения, в това число за производителите на обувки у нас.

Проблемите на родния производител остават скрити за клиентите, които влизайки във фирмения му магазин търсят качество.

" В момента си диря боти, които да бъдат в топ-тенденциите за сезона и да бъдат комфортни. Материалът е от голяма важност, както и цената надлежно, споделя Адриана Водиева, клиент в магазин за обувки.

" Масовият консуматор си търси ежедневната обувка. Цената за него не е от голяма важност, макар че има хора, които търсят и по-евтино, нo натъртват и на качеството, споделя Васка Петкова, продавач-консултант в магазин за български обувки.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР