Служебното правителство не си е поставяло задачата да една

...
Служебното правителство не си е поставяло задачата да  една
Коментари Харесай

Крум Зарков: Служебното правителство няма задача да разклаща предизборно партиите


Служебното държавно управление не си е поставяло задачата да „ една или друга партия “. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ служебният правосъден министър Крум Зарков.

Според него никой не може да „ удари партиите по този начин, както “ и в България има служебно държавно управление, тъй като „ точно те не могат да излъчат постоянно ръководство “.

„ Няма по-сигурен знак за това, че служебното държавно управление си прави работата, от недоволството на една или друга партия към избран министър,, които са им неприятни. Едни не харесват финансовия, други – министъра на районното развиване и благоустройството. Критиките към служебното държавно управление демонстрират, че то си е свършило добре работата “, изясни още той.

Крум Зарков акцентира, че упреците на основния прокурор за измененията в законодателството нямат никакво съображение. „ Много хора по висшите етажи на властта схванаха, привикнаха и одобриха, че когато поемат такива отговорности подлежат на избран тип. Например депутатите би трябвало да заявяват имуществото си по специфичен режим, който се разграничава от този за останалите хора “, изясни той и акцентира, че основният прокурор би трябвало да предстои на отчетност.

Той е безапелационен, че предлаганите законодателни промени не касаят единствено четирима души, а седем милиона българи, за какво те са тези, които заплащат в Страсбург, берат срама от мониторинговите отчети и чакат по границите.

„ Дълбоките промени в правосъдната власт постоянно разсънват и един парламентарен спор. Но дано сложим всичко на масата. От една страна има механизъм за следствие на основния прокурор. Не виждам с какво той може да бъде парламентарен. От друга страна е въпросът за. Това е въпрос, обвързван с активността на Висш съдебен съвет. Във Висш съдебен съвет може да се търси някакъв парламентарен спор “, сподели още Крум Зарков.

Вижте какво още сподели той във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР