Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти,

...
Служебното правителство не е разплащало и няма да разплаща ремонти,
Коментари Харесай

Не плащаме за незаконно строителство: МРРБ

" Служебното държавно управление не е разплащало и няма да разплаща поправки, за които е установено, че са съществени и съставляват нелегално строителство ”, съобщи пред Nova министърът на районното развитие  арх. Иван Шишков . Той е безапелационен, че е изработен прецизен разбор на обектите и едвам по-късно е почнало погасяване на осъществените действия.

" Това, което е разплатено до в този момент е за настоящ ремонт и поддръжка, за които няма и няма да има актове за нелегално строителство ", акцентира министърът. Той изясни, че eдинствено кабинетът Петков-Нинова е разплатил 50% от дължимите средства на строителите за сектори, за които е открито нелегално строителство.
Гласуваните от Министерски съвет пари са за погасяване на остарели отговорности на АПИ от 2021 година, като тези действия са настоящ ремонт и поддръжка с минимални детайли на съществени поправки.

Шишков още веднъж посочи, че мащабът на установеното нелегално строителство е в границите на възлагания за към 1 милиарда лева В това число влизат съществени поправки, възлагани като настоящи, възлагания за четвърти и пети сектори на Автомагистрала Хемус и язовири, строени без строителни бумаги. Той осведоми още, че за откритите противозаконни градежи към този момент е подал сигнал и е предал документите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР