Служебното правителство не бави внасянето на обоснованото предложение за предоговаряне

...
Служебното правителство не бави внасянето на обоснованото предложение за предоговаряне
Коментари Харесай

Премиерът: Не бавим предоговарянето на Плана за възстановяване

Служебното държавно управление не бави внасянето на обоснованото предложение за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, само че това е комплициран развой и занапред би трябвало да се контракти процедурата, по която да стане това, съобщи служебният министър председателят Гълъб Донев.
Прочетете още
" Това е процедура, която за първи път ще се извърши в Европейски Съюз. Нито една друга страна не е претендирала предоговаряне, тъй че сега водим диалози с Европейска комисия по процедурата, по която ще стане това предоговаряне. Има отговор от Европейска комисия, че една такава процедура следва същото време както договарянето на сходен проект. Следващата седмица Пеканов стартира дейните диалози в Брюксел за процедурата, по която да го предоговорим ", изясни той.

Гълъб Донев разяснява и решението на президента да връчи третия мандат на " Българска социалистическа партия за България ". Той дефинира решението на президента като оптимално вероятния избор за трети мандат в сегашната обстановка.

Донев съобщи, че не е разговарял с Румен Радев за присъединяване му или оглавяването на последващо служебно държавно управление.

" Не съм водил подобен диалог с президента, само че знаете, че съм извънредно виновен към работата, която правя за това Министерския съвет да работи в екип и да взема решение най-наболелите проблеми. Нас не ни е боязън от значимите решения, само че с изключение на значимите и стратегически решения решаваме и ежедневни проблеми на българските жители. На всеки един, който има предпочитание за премиерския пост, го поисквам откровено. Нека да опитва, само че освен да опитва, само че и да работи за ползите на България ", сподели той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР