Служебното правителство на Гълъб Донев е изпратило още 9 предложения

...
Служебното правителство на Гълъб Донев е изпратило още 9 предложения
Коментари Харесай

Донев сменя още 9 посланици

Служебното държавно управление на Гълъб Донев е изпратило още 9 оферти за промяна на посланици до президента Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Както БГНЕС осведоми служебният министър председател Гълъб Донев единствено два дни преди провеждането на предварителните парламентарни избори взе решение служебният министър на външните работи Николай Милков да бъде изпратен като дипломат на България в НАТО.

Другите 9 решения са до президента с предложение да издаде укази за освобождение на сегашните и назначение на нови посланици.

Министерският съвет предлага на президента да издаде декрет за освобождение на Румяна Генчева Бъчварова от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Държавата Израел, както и декрет за назначение на Славена Красимирова Гергова за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Държавата Израел със седалище в гр. Тел Авив.

Предлага на президента да издаде декрет за освобождение на Боян Недялков Белев от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Ливанската република и да издаде декрет за назначение на Ясен Руменов Томов за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Ливанската република със седалище в гр. Бейрут.

Предлага на президента да издаде декрет за освобождение на Димитър Михайлов Михайлов от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Хашемитско Кралство Йордания и декрет за назначение на Метин Хюсеин Казак за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Хашемитско кралство Йордания със седалище в гр. Аман.

Предлага на президента да издаде декрет за освобождение на Елена Радкова Шекерлетова от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България във Федерална република Германия и декрет за назначение на Григор Калинов Порожанов за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България във Федерална република Германия със седалище в гр. Берлин.

Другите оферти са за освобождение на Елеонора Димитрова Димитрова от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Индия, като на нейно място да бъде назначен Николай Христов Янков за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Индия със седалище в гр. Делхи.

Предлага за освобождение Маринела Милчева Петкова от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой и назначение на Павлин Райков Тодоров за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой.

Предлага за освобождение на Гергана Димитрова Караджова от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Ирландия и назначение на Ваня Чавдарова Андреева-Малакова за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Ирландия със седалище в гр. Дъблин.

Служебният министър председател предлага на президента и освобождение на Иван Веселинов Павлов от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Кралство Швеция, а на негово място да бъде назначена Светлана Сашова Стойчева-Етрополски.

Предлага на президента да издаде декрет за освобождение на Генка Василева Георгиева от длъжността ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Хърватия и издаване на декрет за назначение на Ива Николаева Крулева за ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Република Хърватия със седалище в гр. Загреб. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР