Служебното правителство може да подкрепи бизнеса с 430 милиона лева

...
Служебното правителство може да подкрепи бизнеса с 430 милиона лева
Коментари Харесай

Правителството ще подкрепи бизнеса с 430 млн. лева при ново затваряне

Служебното държавно управление може да поддържа бизнеса с 430 милиона лв. при ново затваряне. 260 млн. лв. от тях са планувани по мярката 60/40, 100 млн. - са за самоосигуряващите се лица, а 30 млн. лв. - за авиоиндустрията.

С останалите средства ще се финансират безплатни ограничения при вероятно последващо затваряне.

Според икономическия министър Кирил Петков сумата е съответна и би трябвало да стигне. Той уточни, че ще се концентрира върху ограниченията в поддръжка на бизнеса и плана " Общини без корупция ".

Парите по REACT-EU, които са в размер на към 200 млн. евро, също ще бъдат разпределени сред разнообразни министерства. Петков предложи и бонусна стратегия за пенсионерите от 50 лв., както и ваучери за медикаменти, в случай че се имунизират.

" Мярката 60/40 работи доста добре, само че въпреки всичко я променихме, тъй като имахме ограничавания в досегашния бюджет и в случай че беше траяла да работи в същия порядък, просто нямаше от кое място да вземем средствата. При актуализацията на бюджета, в случай че желаеме да върнем остарелия дизайн на мярката, 430 млн. лв. няма да са задоволителни ", сподели Кирил Петков.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР