Служебното правителство може да отчете, че е изпълнило основната си

...
Служебното правителство може да отчете, че е изпълнило основната си
Коментари Харесай

Премиерът Главчев призова да се състави бързо редовно правителство

Служебното държавно управление може да регистрира, че е изпълнило главната си задача - провеждането на почтени и транспарантни избори. Всичко това беше открито от обществото и от задграничните наблюдаващи от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Това съобщи при започване на днешното съвещание на кабинета министър председателят Димитър Главчев.

Той напомни, че Министерството на електронното ръководство е удостоверило машините за първи път пред представители на политическите партии и неправителствени организации. По думите му Министерство на вътрешните работи от самото начало е следило какво се случва. И регистрира, че по време на предизборната акция и в самия избирателен ден ведомството е водило битка против „ уродливото събитие ” – пазаруване и пласиране на гласове.

„ Само през последния ден 16 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи са следили самия избирателен ден. Министерство на външните работи се оправи добре – в чужбина имаше близо 800 секции ”, сподели още Главчев. Той благодари на администрацията на Министерския съвет, комуникирала с ЦИК за вота.

Служебният министър председател прикани новоизбраните депутати да работят в посока сформиране на постоянно държавно управление допустимо най-бързо. „ Хората се умориха от тази изборна градация, която към този момент граничи с изборна експанзия. Затова са налице и тези резултати ”, счита той.

„ Затова се надяваме държавното управление да стартира своите действия във допустимо най-кратък период, активността на страната да се стабилизира във всички направления, с цел да може да бъде обезпечен по-добър живот на българските жители ”, настоя Главчев.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР