Служебното правителство, което беше посочено от президента Румен Радев, встъпи

...
Служебното правителство, което беше посочено от президента Румен Радев, встъпи
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Служебното правителство встъпи в длъжност

Служебното държавно управление, което беше посочено от президента Румен Радев, встъпи в служба. Министрите се заклеха на публична гала в президентството.

ГЛЕДАТЕ ПРЕДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА ТУК:



Това е четвъртото служебно държавно управление, което назначавам в осъществяване на Конституцията, сподели Радев.

" На вас се пада отговорността да се справите с провокации, които бяха спестени на предходните три служебни кабинета. Поемате отговорност за ръководството на България в сложен миг за страната. Обществена отмалялост от острото политическо опълчване, вихреща се инфлация е обедняване, непостижими цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял публичен снабдител, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се митинги на разнообразни браншови организации, липса на готови закони по Плана за възобновяване и забуксувала правосъдна промяна и значими действия за пълноценната ни интеграция в Европейски Съюз ", сподели Радев.



Вашето главно предизвикателство е обвързвано със сигурността, сподели още той.

Рискът войната да обхване нови територии е действителен и ваш първи приоритет би трябвало да бъде да не се допусне въвличането на страната в спора, да предотвратите рисковете пред националната сигурност, да ускорите работата по рационализация на военните ни сили.

Пряко разследване на войната е световната енергийна рецесия. Служебният кабинет и идващите държавни управления би трябвало да се водят от два значими целта - сигурност на доставките и цена на енергоносителите. В центъра на вашата активност би трябвало да бъдат ползите на елементарния консуматор и на българската стопанска система.

Друга пагубна последица от войната е продоволствената рецесия. Важен приоритет пред вас е да осигурите явен небосвод на земеделските производители, продоволствена сигурност на страната и преодоляване на цените.

Обществото ни чака да чуе и цялата истина за градежа на Автомагистрала " Хемус ", ремонтът на язовирите и други крупни корупционни планове. Очаква и неотложни дейности за гарантиране на безвредно придвижване по пътищата макар нормативния блокаж, сподели още Радев.

Трябва да разработите изчезналите закони по Плана за възобновяване и резистентност и да се направи последната решителна крачка за участието на България в Шенгенското пространство.

Основната задача е организирането на изборите, добави още президентът.



Радев показа служебния министър - ръководител Гълъб Донев. В цялата си активност е показал качества и подготвеност за виновни държавни позиции, сподели Радев.



" В подобен миг нормално се изрича признателност за доверието и се декларира подготвеност за оправянето с голямата отговорност, с която е обвързван постът на министър -председателя. И аз ще го направя, тъй като знам от персонален опит, че отговорността на хората и доверието на хората те пазят от загуба на равновесие, без значение какъв брой високо в управническата подчиненост се намираш ", сподели Донев.

" Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона ", сподели той и благодари на президента, че му е " поверил ръководството на страната във време, натежало от рецесии ".

" Убедено настоявам, че служебното държавно управление не е Б тим в ръководството на страната. И това не е някаква моя маркетигнгова прищявка, това отсъжда главният закон ", сподели той.

100-тното държавно управление няма да разполага със 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим лешения за наследените рецесии без да разполагаме с механизмите на работещо Народно събрание.

Заяви, че чака работа от министрите по следните посоки:

- организирането и провеждането на почтени избори;

- възобновяване на доверието сред институциите, които ръководят държавата;

- намиране на излаз от всички завещани кризи;

- събаряне на политическото напрежение;

- продължение на работата по Плана за възобновяване и резистентност.





Четвъртото служебно държавно управление на президента резервира структурата на постоянния кабинет и четирима вицепремиери ще застанат до служебния министър-председател - Лазар Лазаров, който ще дава отговор и за обществената политика. Христо Алексиев, който ще е вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията. Иван Демерджиев като заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи и Атанас Пеканов, който се връща като вицепремиер по ръководство на европейските средства.



Всеки от министрите поотделно ще съобщи ведомството, което е управлявал на наследника си.

Голяма част от имената в новия кабинет са били част от предходните три служебни държавни управления назначени от Румен Радев. Гълъб Донев е бил част от всички тях като негов сектор е обществената политика. Сред другите познати имена в кабинета са Крум Зарков, който застава на отпред на министерството на правораздаването. Весела Лечева, която се отхвърли от битката за 47-ия парламент поради спор с Корнелия Нинова, както проф. Велислав Минеков, който още веднъж поема културното министерство.

Гледайте онлайн и на bntnews.bg и на




Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:




Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР