Служебният военният министър Георги Панайотов призна, че спусната мишена на

...
Служебният военният министър Георги Панайотов призна, че спусната мишена на
Коментари Харесай

Военният министър: Мишената е падала по-бързо, майор Терзиев...

Служебният военният министър Георги Панайотов призна, че спусната цел на майор Терзиев по време на учението в Шабла е падала по-бързо, а водачът е можел е да откаже задачата.

" Условията за втурване на целта са спазени. Пусната е от 7000 метра и е спазено изискването за това. След като е пусната целта, тя пада по-бързо. Мишената би трябвало да се поразява в диапазона от 4000 до 7000 метра. Какво е станало по време на полета ще разберем от черната кутия. Засечено е, че целта пада по-бързо. Пилотът е можел да откаже да извърши задачата. Какво е станало във въздуха ще се разберем от последните 13 секунди от полета на майор Терзиев ", добави служебният министър пред Нова тв.

Министър Панайотов добави още, че специалисти в базата в " Граф Игнатиево ", които през вчерашния ден са разглеждали черната кутия, са открили, че тя е с нарушена вътрешна херметизация.

" В устройството има и разкъсан лентов кабел. Участъци от платките, те са многослойни и с печатен монтаж, са нарушени. В база " Граф Игнатиево " няма кардинални схеми, с цел да се възстановят връзките. Това е повода да се обърнем към производителя на черната кутия - компания в Украйна, с цел да ни се окаже подпомагане ", разгласи още министър Панайотов.

Инцидентът с изтребителя МиГ-29 на майор Валентин Терзиев се случи в Черно море край Шабла на 9 юни малко след среднощ, а водачът не е съумял да катапултира и е умрял.

15 дни след злополуката, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със аероплан от Варна в авиобазата " Граф Игнатиево ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР