Служебният вътрешен министър Калин Стоянов направи първи коментар за разследването

...
Служебният вътрешен министър Калин Стоянов направи първи коментар за разследването
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков – имало е кадруване и разпределяне на задачи

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов направи първи коментар за следствието в Агенция " Митници ", арестите за контрабанда, появилите се фотоси и абсурда към това. Силовият министър съобщи, че има информация за " вечеринки в стеснен кръг, които са проведени и провеждани в дома на Бойко Рашков ".
 
" На тези вечеринки са се разпределяли задания на всеки от там присъстващите кой и по какъв метод да ме дискредитира до ротацията, с цел да не остана аз министър на вътрешните работи и след това също на тези вечеринки, откакто се разпределят дилемите, е започвало и кадруването - какъв да е министър, какъв да е зам.-министър, какъв да е началник на еди коя си работа ", уточни Стоянов.
 
" Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството, Бойко Рашков срещна всички ни с тях. Те бяха много постоянно в министерството, най-вече Стефан Димитров ", съобщи още Министерство на вътрешните работи министърът за арестуваните за контрабанда татко и наследник.
 
На 4 април прокуратурата постанови задържане за период до 72 часа на някогашния към този момент шеф на Агенция " Митници " Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов.
 
Това се случи след акция на Комисията за противопоставяне на корупцията и Държавната организация " Национална сигурност ". Образувано бе досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за контрабанда, изпиране на пари и корупционни закононарушения.
 
Софийският градски съд остави в ареста Банкова и Стефан Димитров. По време на делото арбитър Тони Гетов заяви, че в материалите по следствието има фотоси и записи на диалози сред Петя Банкова и Живко Коцев.
 
Заснети са фотоси на Живко Коцев, Стефан Димитров и " друго публично известно лице ", на които се вижда часовник, който след срещата им към този момент е на ръката на Живко Коцев, сподели арбитър Гетов.
 
През последните дни фотосите бяха коментирани и от политици. Гледането на мярката на Марин Димитров бе отсрочено, защото мъжът постъпи в болница.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР