Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че МВР прави всичко

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че МВР прави всичко
Коментари Харесай

Демерджиев иска обяснения от политиците и прокуратурата за убийството на Къро в ЮАР

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че Министерство на вътрешните работи прави всичко допустимо, с цел да взе участие в следствието за убийството на Красимир Каменов-Къро. Демерджиев разгласи, че е в връзка с управляващите в ЮАР и ще бъде позволен представител от България, а може би материалите по следствието.

Демерджиев държеше да напомни, че това не е единствения сходен случай и даде образец за сходно ликвидиране през 2018 година още веднъж в ЮАР на български жител и неговата брачна половинка. Министерство на вътрешните работи ще открива връзките сред двата случая, а на родна земя основният секретар е разпоредил на всички посоки да ревизират хората от престъпния свят, които са способни на закононарушения срещу личността.

Демерджиев акцентира, че работата на Министерство на вътрешните работи е да постановат предварителна защита на сходни закононарушения, да разкриват причинителите и поръчителите.

„ Тук е мястото да напомня, че политиците и магистратите, които водят война от скоро, когато бяха другари и не водиха война между тях имаха един общ зложелател се споделяше тъкмо Красимир Каменов-Къро. Към този зложелател бяха ориентирани доста старания и апропо той беше разгласен и за междудържавно търсене, като Министерство на вътрешните работи е уведомило управляващите къде се намира, за жалост управляващите в ЮАР не го бяха открили и задържали. Но тъкмо в този миг тези хора би трябвало да кажат по какъв начин и за какво се стигна до това ликвидиране и е неточно това пояснение да се търси на друго място “, съобщи Демерджиев.

Той добави, че се знаело за кой приказва и съобщи, че Министерство на вътрешните работи не е подслушвало никой и не си е разрешавало.  

По последна информация, убитият в Южноафриканската република Красимир Каменов – Къро е бил овързан с кабел и убит в дома си в Кейп Таун.  

Съпругата му, детегледачката му и техният телохранител са били с белезници, излиза наяве от медийни изявления. По-рано се появи информация, че входната врата на жилището е била съборена, като че ли през нея е минал тежък автомобил. Смята се, че убийствата са били осъществени с оръжие със заглушител, защото съседите не чули нищо.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР