Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е разпоредил да се приложи

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е разпоредил да се приложи
Коментари Харесай

МВР ще спира войната по пътищата с 13 мерки

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е разпоредил да се приложи комплекс от 13 ограничения, с цел да се лимитират случаите по пътя, оповестиха от силовото ведомство. Заповедта му идва след следващата злополука с туристически рейс, този път сръбски. край Стара Загора пострадаха 14 деца.

Преди дни румънски рейс, пренасящ туристи, катастрофира на пътя Русе-Търново. При удара починаха трима души, а по-късно умря още един.

Тези произшествия са единствено забележимата част от пътния травматизъм у нас. Проблемът остава неуреден години наред, а контролът е явно непълен.

Линеен метод

От встъпването си на поста Демерджиев твърди, че намаляването на злополуките е негов приоритет. Сега от Министерство на вътрешните работи оповестяват, че в контрола на пътя ще се включат още 8500 чиновници, минали образование неотдавна.

Основният способ, който ще се употребява, е така наречен линеен надзор или придвижване на полицейските коли в самия трафик. Ще се постановат наказания за всевъзможен вид нарушавания, споделят от Министерство на вътрешните работи.

" По предписание на министър Демерджиев се завишава контролната активност в обитаемоте места по повод ръководството на МПС от неправоспособни водачи, в т. ч. малолетни и малолетни, както и водачи, лишени от право да ръководят моторни транспортни средства ", написа в известието.

В него не са упоменати останалите 12 ограничения. Казва се единствено, че те ще бъдат разисквани с ръководителите по места на идното в петък национално заседание на Министерство на вътрешните работи.

Катастрофа и тогава надзор

Контролът по пътищата у нас от години е кампаниен и се ускорява нормално след тежък случай със починали. След злополуката от 5 юли предходната година, при която пред столичния хотел " Хемус " починаха две млади дами, бе оповестена огромна интервенция против дрогирани и пияни водачи. Така в статистиката започнаха да се появяват десетки, седнали зад кормилото след приложимост на опиати.

И в случай че Министерство на вътрешните работи реагира кампанийно, законодателната власт съвсем постоянно е изцяло несъответстваща. След сходна злополука в Народното събрание нормално се внасят ремонти за по-сериозни санкции за водачи извършители без да се регистрира, че пътен надзор със нови текстове в Наказателния кодекс не се прави.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР