Служебният вътрешен министър и вицепремиер Иван Демерджиев каза, че е

...
Служебният вътрешен министър и вицепремиер Иван Демерджиев каза, че е
Коментари Харесай

Иван Демерджиев за „Магнитски“: Поредният шамар за всички институции

Служебният вътрешен министър и вицепремиер Иван Демерджиев сподели, че е видял следващия „ пестник “ за всички институции със глобите „ Магнитски “, заяви БНР.

„ Трябва ли някой да види този срамен лист, с цел да си напомни, че такива хора съществуват и те би трябвало да бъдат разследвани? За мен е доста забавен претекстът, който касае Горанов, че е стимулирал избрани лица да одобряват несъмнено законодателство. Лесно можем да си отговорим, кой е имал болшинство за приемане на законодателство. Прокуратурата не може да чака. Нека един път да прояви интензивност.

Прокуратурата би трябвало да е дейната страна и да инициира събиране на доказателства. Има някакви производства. Но прави усещане, че предметът на огромна част от тях се разминава с това, което виждаме в претекстовете за наложените наказания “

„ Всичко, което имаме е импортирано. Ще се постараем да го допълним оптимално в къс период, с цел да няма още веднъж оправдания, че липсват данни. Трябва по формален ред да се изискат всички документи, с които разполагат партньорските служби и прокуратури “.

Имаше телевизионни изяви на част от хората по листата Магнитски. Те отхвърлят обвиняванията. Някои обаче си спомнят за избрани диалози, като този за диалога през 2016 година в сауна.

„ Той описа по какъв начин е протекло следствието. То обаче не може да се ограничи единствено до този, който твърди че е дал рушвет и до този, който го е приел. Разследването би трябвало да бъде доста по-мащабно и да обезпечи показанията освен на двамата, които са забъркани в един подобен случай. Трябва да се съберат документи. Това, което слушах, ми звучи като едно официално изпълнено обвързване и беше чест метод. Необходимо е да се откъснем от него, в случай че желаеме даже да приличаме на правова страна “, уточни министърът.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР