Служебният спортен министър се позова на сравнителен анализ на подобни

...
Служебният спортен министър се позова на сравнителен анализ на подобни
Коментари Харесай

Лечева обяви: Радостин Василев поръчал софтуер на многократно завишена цена

Служебният състезателен министър се базира на относителен разбор на сходни артикули на същата компания, които били неведнъж по-евтини
Нереални пари за непотребен програмен продукт са се пробвали да  дадат околните на Радостин Василев, които той беше назначил отпред на държавни структури. Това стана ясно от думите на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, която хвърли спомагателна светлина върху контракта за нов програмен продукт за Националната спортна база от времето на Василев.

Лечева взе присъединяване в блиц контрола в отрасловата парламентарна комисия и отговори на въпрос на народния представител от ГЕРБ Красен Кралев за скандално скъпия програмен продукт за 1,5 млн. лева

Това е един от договорите, за които Весела Лечева заяви, че са предадени  за следствие на полицията.

„ Този контракт закупи печална популярност и социална значителност по две аргументи. Първо не беше ясно аргументиран и необорим за неговата целенасоченост за Национална спортна база. Другата причина е поради повишените цени, на които е бил остойностен този софтуерен артикул. Смея да настоявам, че цената е неведнъж повишена поради съпоставения на сходни артикули на същата компания “, безапелационна беше тя.

Лечева акцентира още, че превод от 1 млн. лева е бил изработен макар нейна експлицитна възбрана да се превеждат пари без нейния автограф. В предходни свои изказвания тя е разказвала още, че прехвърлянето на парите е ставало с преводи писани на ръка, а не през Системата за електронни бюджетни разплащания (СЕБРА), която е наложителна при преводи на средства от страна на държавните структури.

„ Датата е 1-2 дни след встъпването ми в служба. На 4 август желаех всички преводи да минават за утвърждения. Тогава, макар моята заповед, са преведени 1 млн. лева на това сдружение, което за мен беше неетично най-малкото към новото управление на ММС “, сподели тя.

Радостин Василев, който също е член на комисията, не направи опит да отговори на думите на Лечева. Вместо това отклони тематиката с въпрос за какво „ Ресторант 101 “ на комплекс „ Дианабад “ продължава да действа, като той персонално им е прекратил контракта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР