Служебният регионален министър Иван Шишков не е изненадан от  което

...
Служебният регионален министър Иван Шишков не е изненадан от  което
Коментари Харесай

В бюджета няма пари за пътните ремонти от 2020 - 2021

Служебният районен министър Иван Шишков не е сюрпризиран от  което обезсилва за поетапно разплащане със строителните компании. Днес Конституционният съд оповести решението си, че да дефинира метода на заплащане. Решенията са от компетентността на Министерство на регионалното развитие и вероятно на Министерство съвет при разпределянето на бюджета.

От Бургас министър Иван Шишков съобщи, че са имали подготвеност за това решение, само че бюджетът не е подготвен - пари за останалите не са отделени. Според решението на Народно събрание от април 2022 година остава да се заплащат още половината от средствата на компаниите, направили активност в предходни интервали. Дължимите суми са от интервала 2020-2021 година, преди встъпване в служба на предходните два служебни кабинета.
 АПИ изплатила 55% от 650-те млн. първи транш към пътищарите
АПИ изплатила 55% от 650-те млн. първи транш към пътищарите

Отворение са нови 85 поръчки за настоящ ремонт на пътища

Сега на служебния кабинет се пада тежката задача да откри решение за разплащане на средствата. Дали ще бъдат в бюджета за тази година или ще бъдат заложени за идната, парите на пътни компании би трябвало да бъдат платени. Лошото е, че с всеки минал ден стават повече, разяснява Шишков.
 ББК Пътища ще търси дължимите си пари за пътно строителство по правосъден път
ББК Пътища ще търси дължимите си пари за пътно строителство по правосъден път

В актуализацията на бюджета не са били планувани средства, за поетия от страната ангажимент

Припомняме, че един от свадите, които се развихриха сред съдружните сътрудници в последното постоянно държавно управление беше точно сред районния министър Гроздан Караджов, квота на " ИТН ", и министъра на финансите Асен Василев, съпредседател на " Продължаваме промяната " във връзка с разпределението и разплащането за пътните поправки. Още като длъжностен финансов министър Асен Василев внесе в прокуратурата огромно количество папки с документи за инспекция, само че и до този миг резултат от инспекцията няма. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР