Служебният премиер Стефан Янев заяви в пленарна зала днес готовност

...
Служебният премиер Стефан Янев заяви в пленарна зала днес готовност
Коментари Харесай

Стефан Янев готов да се извини на лекарите за свое изказване

Служебният министър председател Стефан Янев съобщи в пленарна зала през днешния ден подготвеност да се извини на лекарите, които са се почувствали наранени от думите му, изречени във вчерашния блиц надзор, че Хипократовата клетва изисква подготвеност за всеотдайност. Призив за опрощение към министър-председателя насочи депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър Костадин Ангелов.
Янев акцентира, че неведнъж е изказвал дълбока признателност към всички лекари и медицински експерти, които се борят за човешкия живот. Той разясни, че е направил изявлението в диалог, почнал с думата " война ", вкарана точно от Костадин Ангелов, който е обяснил, че българските лекари се намират във война. " Аз съм склонен да приема, че е по този начин. Всяка една активност, която е в полза на хората, във връзка с тяхното здраве и техния живот, мога да приема, че е война ", разяснява министър председателят. Всяка една война се печели, когато участващите в нея са уверени, че тя е обективна, добави той. " Ако вие сега желаете да внушите, че лекарите вземат участие в несправедлива война, това евентуално е засегнатост към тях ", обърна се той към Ангелов.
" Ако ви наскърбява това, че някой смесва парите с вашето наличие в тази обективна интервенция, да не я назовавам война, в случай че мислите, че моите думи са били такива, аз се оправдавам. Но във връзка с обстоятелството, че се смесват думите, смесват се понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти, господин Ангелов, на вас не се оправдавам ", добави Янев.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР