Служебният премиер Стефан Янев стигна до руската посланичка у нас

...
Служебният премиер Стефан Янев стигна до руската посланичка у нас
Коментари Харесай

С благословията на посланичката: Черната кутия на разбилия се МиГ най-накрая ще замине за Русия

Служебният министър председател Стефан Янев стигна до съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова в напъните на българската страна " черната кутия " от разрушилия се МиГ 29 да бъде изпратена в Русия, където да бъде изработен опит да се разчетат данните от нея.

" В хода на диалога бе разисквана опцията данните от " черната кутия " на авариралия аероплан МиГ-29 да бъдат снети в лаборатория на съветската корпорация РСК " МиГ ". Формалностите по пътуването към този момент са уредени и български военни ще могат да транспортират " черната кутия " в околните дни ", оповестиха от държавната пресслужба.

" Черната кутия " бе открита още на 24 юни на към 70 метра дълбочина в Черно море. Инженерите от авиобазата " Граф Игнатиево " се пробваха да смъкват информацията в нея, само че се отхвърлиха поради риск да изгубят данните и бе взето решение да се търси помощ от производителя. Седмици наред обаче това не може да стане. За последно от МО обясниха, че съветската страна не е пратила " съответните предложения (приглашения) " за българските чиновници, които ще пътуват с " черната кутия ".

В нея се съхранява информация за последните 13 секунди от съдбовния полет, при който почина майор Валентин Терзиев.

Прокуратурата досега не е дала информация за хода на следствието, което породи разнообразни спекулации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР