Служебният премиер Стефан Янев сподели в предаването Още от деня

...
Служебният премиер Стефан Янев сподели в предаването Още от деня
Коментари Харесай

Стефан Янев призна за грешки на служебното правителство

Служебният министър председател Стефан Янев показа в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия, че ръководеният от него кабинет е позволил и неточности в първите си 30 дни в ръководството.

Запитан от водещата позволили ли са и неточности, Янев отвърна: " Разбира се. Навсякъде. Ние сме живи хора и бъркаме. Поправяме ги и продължаваме напред ". Той се съгласи с водещата, че измежду тях са въпросите " Спецов ", " Кантарджиев " и други За новоназначения началник на Национална агенция за приходите министър-председателят разяснява, че тече инспекция. " Както е назначен, по този начин ще бъде глобен или уволнен според от откритите нарушавания ", съобщи Янев.

Запитан има ли доверие на досегашния си сътрудник от президенството Пламен Узунов, министър председателят, който до неотдавна беше консултант на Руман Радев, разяснява: " Говорил съм с президента и споделил моето отношение към него. Отнесете въпросите си към президента. Аз съм му дал мнението си ".

Предишното ръководство Стефан Янев дефинира като некадърно и корумпирано, а вземането на решения - необичайно. " На процедура то е ставало с дребни групи от хора без да се употребява експертизата на профилираната администрация. Тип ръководство, което не дава отговор на стандартите и потребностите на хората... В ръководството на страната има вкоренени корупционни практики ", сподели министър председателят. Той разказа копупцията като " съвсем йерархична конструкция - отгоре-надолу. Говорим не за милиони, а за милиарди, непрозрачно раздадени авансово с контракти за бъдещи дейности ", съобщи той, давайки като образец Автомагистрали и ДКК. " Тези комплицирани схеми ги е основала страната ", съобщи Стефан Янев. Той разгласи, че там, където има данни за закононарушения, те ще бъдат дадени на прокуратурата, а други - на профилирана комисия в идващия парламент.

Очаквайте детайлности
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР