Служебният премиер Стефан Янев призова народните представители и партиите да

...
Служебният премиер Стефан Янев призова народните представители и партиите да
Коментари Харесай

Неуспех за кабинет би довел политическа криза, предупреди Стефан Янев

Служебният министър председател Стефан Янев прикани народните представители и партиите да намерят силата и мъдростта да обезпечат едно устойчиво ръководство. След оповестяването на името на номинирания от Има Такъв Народ за министър председател, това е вторият коментар на Стефан Янев за политическата обстановка у нас. В него той акцентира, че е значимо да се откри устойчива формула по цели, с цел да има задоволително дълъг небосвод за ръководство на постоянен кабинет и постоянен парламент. Друг процес, по думите на Янев, може да докара до сериозна политическа рецесия, а и до институционална рецесия. Това няма да е добре за страната, уточни Янев. Той не желае да звучи като наставник на държавно управление, което занапред би трябвало да търси поддръжка в Народното събрание. Затова и сподели, че е уверен, че номинираният за министър председател ще съумее да събере екип.

Стефан Янев вижда в огромна степен опция за последователност сред работата на служебния кабинет и целите, изказани във вчерашния ден от представителите на " ИТН ". Затова и изрече задоволство, че кабинетът е внесъл план за актуализация на бюджета, по който депутатите могат да работят и в близкия един месец да влезе в действие.

" Нека да не се занимаваме със спрягане ", отклони Стефан Янев всички въпроси за възможни имена на министри. " Това е работа на партиите, не желая да злоупотребявам и не мога да разясня кой какво ще прави. "

Стефан Янев отхвърли на този стадий да разяснява и третата догадка - да се завърти несполучливо рулетката с мандатите и да се стигне до нови предварителни избори и още веднъж съставяне на служебно държавно управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР