Служебният премиер Стефан Янев направи своеобразен отчет за дейността на

...
Служебният премиер Стефан Янев направи своеобразен отчет за дейността на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Бих обмислил покана за министър, когато я получ...

Служебният министър председател Стефан Янев направи самобитен доклад за активността на двата служебни кабинети, чийто министър-председател беше по предопределение на президента Румен Радев. Янев нито удостовери, нито отхвърли разновидността да остане и в постоянен кабинет като министър на защитата.

Той регистрира сполучливо проведени два избора, подсигурява, че политиката ни за Северна Македония остава непроменена и уточни, че подхванатите ограничения на държавното управление за ограничение на ковид към този момент работят.

" Обещах на българските жители, че до момента в който съм министър председател, няма да постановяваме локдауни, обещанието го изпълних. Ние избрахме тези ограничения като по-мек вид ", разяснява в изявление по Българска национална телевизия Стефан Янев по отношение на зеления документ. Връзката сред зеления документ, заболеваемостта и метода, по който действа системата, ни дава убеденост, че сме на прав път ", добави той. И заключи, че ограниченията дават резултат.

Стефан Янев разкри още, че " няма неимунизирани министри ".

Президентът Румен Радев не се е месил в решенията на Министерски съвет, подсигурява още министър председателят.

" Президентът Радев, по моя информация, не се е месил в нито едно решение директно. Ако някой от министрите е разговарял и са се съветвали, това е напълно друго, той е държавен глава, само че директно вмешателство той няма за нито едно решение ", сподели Янев.

" Институционалността е методът, по който действат управляващите, решенията, които сме взимали групово като Министерски съвет, отговорност носим всички ние ", сподели още служебният министър председател.

Той не отговори дали ще бъде министър на защитата в новото държавно управление. " Аз бих обмислил такава покана, когато я получа, само че дано не избързваме ", разяснява той, само че акцентира, че първо желае да види политиките на бъдещото държавно управление и коалиция, и дали той персонално би се съгласил с тях.

" Институционалността е методът, по който действат управляващите, решенията, които сме взимали групово като Министерски съвет, отговорност носим всички ние ", сподели още служебният министър председател.

Спирането на корупцията Янев изведе като главен проблем на обществото. " Почти няма министерство, което да не е подало такива сигнали ", разкри той.

" Надеждата е по-бързо да се сформира болшинството, по-бързо да стартира да работи постоянното държавно управление ", разяснява служебният министър председател и добави, че в съвсем всеки бранш постоянните министри ще имат потребно завещание от служебните, което да доразвият.

" Политиката към Северна Македония остава непроменена, там изненади няма ", подсигурява служебният министър председател и заключи, че казаното по тематиката Крим от президента няма да има неприятен отзив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР