Служебният премиер Стефан Янев коментира показаните записи на извънредно открито

...
Служебният премиер Стефан Янев коментира показаните записи на извънредно открито
Коментари Харесай

Янев: Работата на правоохранителните органи е да осигуряват реда, а не да се саморазправят

Служебният министър председател Стефан Янев разяснява показаните записи на изключително намерено съвещание на краткотрайната комисия за следствие на полицейското принуждение и подслушванията на протестиращи жители от районна пред Министерския съвет, заяви Нова телевизия. Днес те бяха показани от юрист Николай Хаджигенов в съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия, която проверява случая, както и противозаконното подслушване на жители. Кадрите са от летните митинги предходната година и на тях се вижда полицейско принуждение над протестиращи.

 Видео с полицейското принуждение от митингите сподели парламентарна комисия Виж още

" Нямах опция да ги видя, само че видях задоволително публикации по тематиката. Без да съм видял фрагментите разбирам, че става въпрос за полицейско принуждение, което не би трябвало по никакъв метод да се насърчава. Работата на правоохранителните органи е да обезпечават реда, а не да се саморазправят с протестиращи или различен тип хора, които нарушават публичния ред, в случай че това е била повода ", сподели той. И добави: " Всички тези фрагменти, които към този момент са оповестени, ще бъдат разследвани. Да, тревожно е ".

" Ситуацията с мигрантите има капацитет да стане сериозна . Това е въпрос на разбор и следене на ситуацията на първо място на това какво се случва сега в Афганистан, тъй като обстановката там от позиция на сигурността се изостря и е с капацитет да провокира доста сериозна миграционна вълна. Не можем да предвидим в каква посока ще бъде, само че в един миг тя ще се почувства и на европейските граници ", съобщи Стефан Янев в Банско.

" Мерките, които би трябвало да се вземат са очевидните - по-добра защита и там, където се появи подобен напън, да има опция да се реагира съответно, хората да бъдат настанявани или при нужда - да бъдат връщани в границите на съществуващите механизми ", сподели още той.

Янев разгласи, че дружно с регионалния шеф на Банско са разискали и положението в цялата област във връзка с пожарите . " В района няма съществени проблеми. Единственият проблем на територията на страната е този, който имаме сега в землището в Югово, където обстановката е овладяна. Надяваме се на следващия ден пожарът да бъде изцяло овладян. В това отношение ситуацията е релативно спокойна ", уточни той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР