Служебният премиер на Израел Яир Лапид замина днес на еднодневна

...
Служебният премиер на Израел Яир Лапид замина днес на еднодневна
Коментари Харесай

Служебният премиер на Израел замина на визита в Париж 

Служебният министър председател на Израел Яир Лапид отпътува през днешния ден на еднодневна аудиенция в Париж, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е първото посещаване в чужбина за Лапид, откогато зае поста предходната седмица.

Израелският министър председател сподели, че една от главните цели на срещата му с френския президент е да изложи позицията на страната си за съглашението за иранската нуклеарна стратегия, за чието избавяне в този момент се водят договаряния сред Техеран и международните сили. Важно е позицията на Израел против тази " рискова договорка " този път да бъде чута, съобщи той пред публицисти, преди да отпътува.                     

Лапид сподели, че ще разиска с Макрон и някои въпроси, свързани със прилежащ Ливан.

Преди няколко дни Израел заяви, че е свалил три изпратени от ливанското придвижване " Хизбула " дрона, които са летели към газова платформа, която Израел наскоро разположи в противоречива морска зона сред двете страни. 

" Хизбула " удостовери, че е изпратила три невъоръжени дрона на разследваща задача.

Израел и Ливан нямат публични дипломатически връзки, само че водят индиректни договаряния с посредничеството на Съединени американски щати за делимитиране на морската си граница. Франция е основен покровител на Ливан, който е някогашен неин протекторат, и Макрон несполучливо се пробва да сътрудничи за решение на политическата рецесия в страната, отбелязва АП.

" Израел няма да одобри сходни офанзиви против суверенитета си и всички, които ги правят, би трябвало да знаят, че подлагат своето богатство на непотребен риск ", съобщи през днешния ден Лапид. Той прикани ливанското държавно управление " да обуздае " Хизбула " и предизвести, че в противоположен случай " ще се наложи (Израел) да се заеме с това ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР