Служебният премиер Гълъб Донев заяви, че се надява предлаганият от

...
Служебният премиер Гълъб Донев заяви, че се надява предлаганият от
Коментари Харесай

Донев: Надявам се кабинетът Габровски да бъде избран и час по-скоро да има редовно правителство

Служебният министър председател Гълъб Донев съобщи, че се надява предлаганият от проф. Никола Габровски проектокабинет да бъде определен от 48-ото Народно заседание и час по-скоро България да има постоянно държавно управление, което да я преведе през рецесиите, които я съпътстват във вътрешен и интернационален проект, съобщи Българска национална телевизия.

Министър-председателят разяснява и предлаганото от " Булгаргаз " нарастване на цената на газа с 40% от януари. Според него държавното управление няма какво да направи в този случай, защото цената се образува по отношение на комерсиалните закони.

По думите на Донев, и с 40% нарастване, цената ще остане в рамките на това, което бизнесът е определил като търпимо.

" Цената на газа не е прерогатив на нито едно държавно управление, а зависи от комерсиалните закони, които работят и зависи и от интернационалния пазар и всички параметри, които я образуват. Правителството не би могло да се намесва, само че направихме по този начин, че да има открити, транспарантни и предвидими процедури и виждате, че цената падна под историческите 160 лева, на 140 лева (за мегаватчас, бел. ред.). Това покачване, което е сега, е съобразено с комерсиалната обстановка ", сподели Донев.

Министър-председателят взе участие в откриването на шестото издание на интернационалния конгрес " Битката за гениите ".

Във фокуса на полемиките ще бъдат настоящи тематики, свързани с бъдещето на пазара на труда. Сред представителите на форума са имена от сферата на мениджмънта, човешките запаси, връзките с обществеността и връзките.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР