Служебният премиер Гълъб Донев призна, че е изненадан от предложението

...
Служебният премиер Гълъб Донев призна, че е изненадан от предложението
Коментари Харесай

Служебният кабинет готов да се сбогува с Министерски съвет


Служебният министър председател Гълъб Донев призна, че е сюрпризиран от предлагането за ротационно държавно управление Денков/Габриел , само че не се нае да прави предвиждания какъв брой ще е сполучлива една такава формула за ръководство. Донев регистрира, че единствено 2-3 страни оферират такава политическа въртележка.

Той приема като джентълменско съглашение , макар че Конституцията не планува такава ротация - на всеки 9 месеца министър председателят да подава оставка и да се избере различен. Дано да е сполучлива една такава ротация и България да има постоянно държавно управление, пожела си Донев пред публицисти точно на 24 май.

Служебното държавно управление е готово да се сбогува с Министерски съвет и с постовете, незабавно откакто бъде определено постоянното държавно управление, сподели Донев и добави, че служебните министри идната седмица ще създадат доклад.

Това, което направихме като служебното държавно управление, е да осигурим спокойна, предвидима и сигурна среда за българските жители и бизнес, сподели Донев, като прикани новите ръководещи да съблюдават българското слово и кирилицата.
 Гълъб Донев пожела на ГЕРБ и Политическа партия постоянен вестибуларен уред
Гълъб Донев пожела на ГЕРБ и Политическа партия постоянен вестибуларен уред

Другата седмица служебното държавно управление ще се регистрира

По мотив 24 май, Донев съобщи, че буквите, които ни дават кода като народ , са с помощта на възторжените покровители на глаголицата. Сега милиони хора пишат на кирилица, само че малко хора знаят, че кирилицата е основана във Велики Преслав. Не единствено, че сме дали писмеността на света, само че сме дали книжовността , уточни още министър председателят.

Гълъб Донев честити и на българския публицист Георги Господинов.
 Румен Радев: Българите сме неделима част от Европа, не по-милост, а по принос
Румен Радев: Българите сме неделима част от Европа, не по-милост, а по принос

В деня на светите братята смъкваме доспехите, съобщи президентът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР