Служебният премиер Гълъб Донев не вижда проблем за честността на

...
Служебният премиер Гълъб Донев не вижда проблем за честността на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не бих казал, че има възможност за манипулиране на вота

Служебният министър председател Гълъб Донев не вижда проблем за честността на изборите на 2 април след решението на ЦИК резултатът от хартиения и машинния избор да се вписват сумарно, а не настрана. Вчера това решение докара до оставката на Цветозар Томов като представител на Комисията.

" Не бих споделил, че има опция за манипулиране на вота - на хартиения, на машиния, резултатите при сборния. Би било добре да се записват настрана и хартиеният, и машинният, с цел да се види какви са дяловете на хората предпочели единия или другия избор.

Решението на ЦИК обаче е такова и не виждам проблем в тази област ", сподели Донев във вторник.

На въпрос за оставката на Томов служебният министър председател изясни, че... ЦИК ще си избере нов представител.

" Не би могло едно такова деяние да заплаши честния избор. От страна на Министерство на вътрешните работи се поставят старания купеният избор, всички практики, свързани с нечестности в изборите да бъдат превантивно прекратени.

Не виждам по какъв начин оставката на представителя на ЦИК  би повлияла на честността на изборите и на резулатите от тях. ЦИК да си избере нов представител, в случай че досегашният не може да извършва тези функционалности ", счита той.

На въпрос за обезпечаването механически на снимането на броенето Донев обясни, че процедурата щяла да бъде транспарантна. 

Местната власт, кметовете нямат въпроси, свързани с провеждането на изборите, показа още той.

Служебният министър председател се оказа удовлетворен и от защитата на границата и дейностите на МВР - правоохранителните органи полагали старания и резултатите не закъснявали. Този коментар пристигна във връзка 18-те афганистански мигранти, открити мъртви в зарязан камион край с. Локорско. Донев показа мисли по принцип като, че " постоянно може да се намери слабост и забележка във всяка една активност, освен защитата на границата ".

И ще едно наблюдаване по принцип:

" Всяка една страна, която има външна граница, има мигрантски напън, надлежно има и мигранти на своя територия. "

И изводът:

" Важното е, че трафикантството, каналджийството и всички такива действия Министерството на вътрешните работи и съответните правоохранителни органи поставят старания и резултатите не закъсняват. Това, че се разкриват, приказва, че се работи и се поставят старания, с цел да бъдат всички тези дейности прекъснати. "  

" Работи се и превантивно ", показа още министър председателят като не се разбра по какъв начин тъкмо предварителната защита се вписва в тази ситуация от петък.

В събота служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев беше по-конкретен в тълкуването на тази " предварителна защита ", като свърза прибягването до тайници в транспортните средства, с които става трафикът на незаконни мигранти и в които бяха натъпкани 52-ма души, 18 от които умряха от задушаване, като резултат от натиска от Министерство на вътрешните работи върху каналджиите и тяхното " респектиране ". 

 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР