Служебният премиер Гълъб Донев и народни представители от групата на

...
Служебният премиер Гълъб Донев и народни представители от групата на
Коментари Харесай

Спор между Донев и депутати от БСП заради продажба на държавен имот

Служебният министър председател Гълъб Донев и народни представители от групата на „ Българска социалистическа партия за България “ влязоха в спор поради продажба на парцел – частна държавна благосъстоятелност, осъществена от Областната администрация на София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повод стана въпрос по време на днешния парламентарен надзор ,

адресиран до министър-председателя от депутатите Георги Свиленски, Иван Ченчев и Христо Проданов. В него те упорстваха да схванат по какъв начин е предпазен държавният интерес при осъществяването на договорката.  

„ По този случай лъха на корупция или кражба, вие би трябвало да ни кажете какво е “, съобщи Иван Ченчев

от парламентарната естрада. Според него парцелът, намиращ се в столичния регион " Изгрев ", е бил продаден на цена от към 300 хиляди лв., само че действителната му такава е към 2 млн. лв.. Щетите са за сметка на страната, т.е. на българските жители “, съобщи Ченчев. 

Премиерът Гълъб Донев разгласи, че по случая се прави вътрешен одит и даде обещание , че

резултатите от него да бъдат обществено оповестени. Той добави, че продажбата е осъществена без търг, както и че може да се наблюдава в общинските и регионалните администрации по какъв начин се е движил ползата към този парцел. 

„ Държавният интерес при сходни покупко-продажби би трябвало да бъде предпазен .

Трябва да бъде спазен и законът, и правилникът за използването му. Каква е пазарната цена и каква е данъчната оценка, ще бъде открито. Фактите няма да бъдат прикрити “, увери министър председателят. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР