Служебният премиер Димитър Главчев ще посети манастира Св. Вмч. Георги

...
Служебният премиер Димитър Главчев ще посети манастира Св. Вмч. Георги
Коментари Харесай

Главчев ще посети манастира „Св. Вмч. Георги Зограф” в Атон и ще участва в празника на обителта

Служебният министър председател Димитър Главчев ще посети манастира „ Св. Вмч. Георги Зограф ” в Атон през днешния ден и на следващия ден, оповестиха от държавната пресслужба.

Главчев ще е отпред на българската поклонническа делегация в Света гора. Той ще взе участие във вечерната и нощната работа, в светата литургия, както и в литийното шествие с иконата на свети Великомъченик Георги – Зограф.

По време на визитата си служебният министър председател ще има среща с духовното управление на Света гора.

В делегацията са включени служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, служебният министър на културата Найден Тодоров, служебният министър на туризма Евтим Милошев, служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов, както и народни представители.

На 15 ноември 2023 година ръководителят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, отпред на делегация, също посети манастира. Росен Желязков приветства игумена архимандрит Амвросий за неуморната, единна и целенасочена активност на духовното управление на манастира за опазване на неговия български темперамент и за привличане на нови монаси и послушници. Светата обител може да разчита на поддръжката и ангажираността на българската страна за възобновяване и запазване на културно-историческото и архитектурното завещание на манастира, акцентира Росен Желязков. Той прегледа и частта от манастира, която се ремонтира.

Желязков се срещна и с управлението на Света гора. Българските парламентаристи участваха и на службата в основната черква на Света гора „ Успение Богородично “ в столицата Карея.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР