Служебният премиер Димитър Главчев с коментар, след като лидерът на

...
Служебният премиер Димитър Главчев с коментар, след като лидерът на
Коментари Харесай

Главчев от Брюксел: Знам за сигнал за заплаха срещу няколко фигури, може сред тях да има и партийни

Служебният министър председател Димитър Главчев с коментар, откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че преди седмица е бил осведомен от охранителите си, че има доста сериозен сигнал за опасност против него.

" За партийни водачи не знам, знам за различен сигнал за опасност, по-обширен, обгръща няколко фигури, може би измежду тях да има и партийни. Това е класифицирана информация, не мога да кажа повече ”, съобщи от Брюксел министър-председателят, представен от Народоосвободителна въстаническа армия.

Той разяснява и политическата конюнктура у нас. По думите му България има потребност от устойчиво държавно управление с първия мандат. И добави, че се надява политическите сили да се схванат.

На въпрос какви са упоритостите на България за висшите постове на европейските институции, той съобщи следното: " Това е софтуерен цикъл, първо би трябвало да бъде определен ръководителят на Европейска комисия, което най-рано може да се случи на 17 юли. Оттам нататък може да приказваме за упоритости, на който и да било различен, в това число и на България. Още не предлагаме име, изчакваме малко по малко. Ние сме служебно държавно управление, уповавам се да има постоянно, което да работи ”.

" Ще напомня на сътрудниците на Европейския съвет какви задължения бяха поети 22 юли 2022 година Тогава беше призната пътната карта за приемането на РСМ, а декември месец 2023 година беше конкретизирано тъкмо за конституционните промени. Напоследък чуваме освен партийни водачи, само че и от държавни ръководители в Северна Македония, че няма да се вършат такива промени. Ще срещна сътрудниците с тези настроения ", разясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР