Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър

...
Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър
Коментари Харесай

Радев ще одобри ли Даниел Митов за външен служебен министър?


Служебният министър председател Димитър Главчев предложи Даниел Митов за длъжностен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Предложението би трябвало да бъде утвърдено от президента Румен Радев. Предложението за рокада в Министерство на външните работи пристигна няколко часа след изявлението на водача на ГЕРБ, който пред симпатизанти в столицата разгласи, че в служебното държавно управление партията му поддържа само министъра на защитата и изиска промяна на министъра на външните работи. Бойко Борисов предизвести, че в случай че Димитър Главчев не се съобрази с тази рекомендация, " ще направи да се съобрази след това ".

За седмица това на процедура е втората смяна за поста посланик №1, откакто в първичния план на Димитър Главчев отпред на ведомството трябваше да застане някогашният консул на България във Виена Ивайло Ценов.

След като президентът Румен Радев подписа указа за назначението на служебния кабинет, стана ясно, че поста външен министър поема посланикът ни в Черна гора Стефан Димитров, а Главчев изясни, че Ценов се е отказал по персонални аргументи. Късно нощес от " Дондуков " 1 оповестиха, че служебният министър председател предлага на президента Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи, а поста да заеме Даниел Митов. Като претекстове за персоналната смяна се показват нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга. Даниел Митов е заместник-председател на ГЕРБ. Той беше министър на външните работи във второто държавно управление на Бойко Борисов. В момента е народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Персоналната смяна в състава на кабинета, препоръчана от служебния министър председател, би трябвало да бъде утвърдена и от президента.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР