Служебният премиер Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Столтенберг

...
Служебният премиер Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Столтенберг
Коментари Харесай

Главчев след срещата със Столтенберг: Стигнахме до общите изводи, че България е надежден съюзник в НАТО

Служебният министър председател Димитър Главчев и генералният секретар на НАТО Столтенберг дават взаимен брифинг за медиите след срещата си.

Главчев стартира с тематиката за изпращането на български бойци в Украйна. " За мен това е образец за хибридна офанзива и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тематика, не е обсъждана и през днешния ден ", сподели министър председателят. Той увери, че българските жители би трябвало да са спокойни и че няма да има изпращане на български бойци в Украйна.

Главчев изясни, че по време на срещата са говорили за 20-годишното участие на България в НАТО и 17-годишното участие в Европейски Съюз. " Стигнахме до общите заключения, че България е благонадежден съдружник в НАТО и извършва своите отговорности ", сподели министър председателят.

" Парламентарната асамблея на НАТО, на нея вземат участие към 400 души, близо 200 от тях са народни представители, впечатляващо е, че са от 32-те страни, които са в НАТО представителите, настрана има 25, които са сътрудници на НАТО - това е форматът, на който участва през днешния ден генералният секретар на НАТО ", сподели Главчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР